اهمیت مدیریت منابع انسانی در رستوران ها

منابع انسانی در صنعت رستوران تفاوتی با منابع انسانی در صنعتهای دیگر ندارد، اگرچه اجرای آن ممکن است متفاوت به نظر برسد. زمانی که صحبت از وظایف مدیریت منابع انسانی در رستوران به میان میآید، مواردی مانند استخدام، آموزش، ارتباط بین کارکنان به ذهن میرسد. اما آیا این موارد، تنها وظایف مدیر منابع انسانی در رستوران است؟
گستردگی مسئولیتهایی که به اعضای تیم منابع انسانی واگذار میشود، از شرکتی به شرکت دیگر متفاوت است، اما اغلب شامل همه چیز از استخدام تا حفظ نیروی کار، آموزش تا اخراج و موارد دیگر میشود. بنابراین، اگر منابع انسانی عنصر ضروری هر کسب و کاری است، چرا تعداد کمی از رستورانها دارای بخش منابع انسانی هستند؟
راه اندازی بخش منابع انسانی برای بسیاری از رستورانها چالشی سخت و دوز از دسترس به نظر میرسد. اما واقعیت این است که حتی داشتن تنها یک نفر به عنوان منابع انسانی در یک رستوران میتواند منجر به داشتن کارکنان شادتر که به طور مداوم یاد میگیرند، رشد میکنند و برای طولانی مدت در شغل خود باقی میمانند؛ کمک زیادی میکند. با فکر کردن به این موضوع که سالانه چه مقدار زمان و هزینه صرف استخدام و جایگزینی کارمندان رستوران خود میکنید، احتمالا متوجه نیازتان به منابع انسانی خواهید شد.
چرا بیشتر رستورانها منابع انسانی ندارند؟
حقیقت این است که دپارتمانهای منابع انسانی بهاندازه سایر صنایع در دنیای رستورانداری دیده نمیشوند، زیرا تا همین اواخر، رستوران داری به عنوان یک صنعت شناخته نمیشد. متاسفانه تا چند سال گذشته، رستورانها هیچ استراتژی و رویکرد مناسبی برای حفظ نیروی کار خود از طریق پیشنهاد مزایای بیشتر، افزایش حقوق و حمایت از نیروی کار خود نداشتند. به مرور زمان، نیروی کار بدون داشتن این مزایا و امنیت شغلی، احساس بی اهمیتی کرد و انگیزه خود را برای ادامه همکاری از دست داد.
اما کم کم و با شدت گرفتن این پدیده، رستورانها متوجه اهمیت منابع انسانی شدند. چرا که منابع انسانی نه تنها موجب حفظ نیروی کار میشد، بلکه فشار بسیاری از کارها مانند استخدام و حفظ نیروی کار را از روی دوش صاحبان کسب و کار برمیداشت.
مدیریت منابع انسانی در رستوران چه اهمیتی دارد؟
- امنیت و ایمنی: ایمنی و امنیت مشتریان و کارکنان، یکی از وظایف اصلی مدیریت منابع انسانی در رتوران است. استفاده از کفش مناسب برای کارمندان که لیز نباشد برای جلوگیری از صدمه دیدن در آشپزخانه تا دستورالعملهای ایمنی هنگام استفاده از مواد غذایی برای مشتریان، از جمله مواردی است که به عهده مدیریت منابع انسانی قرار دارد.
- آموزش نیروی کار: آموزش نیروی کار در رستوران، از جمله کارهایی است که باید به صورت مداوم انجام گیرد. نه تنها هر کارمندی ملزم به دریافت مجوزهای لازم برای فعالیت در رستوران است، بلکه باید گواهینامههای لازم جهت سرو انواع غذاها را داشته باشد. مسئولیت آموزش نیروی کار و به روز نگه داشتن دانش آنها، تماما به عهده منابع انسانی رستوران است.
- حمایت عاطفی از نیروی کار: حمایت روانی و عاطفی از نیروی کار و سر زنده نگه داشتن آنها، یکی از وظایف اصلی مدیریت منابع انسانی در رستوران است. این موضوع به طور ویژه برای نیروهایی که میزان دریافتی آنها به میزان رضایت مشتریان بستگی دارد، اهمیت زیادی دارد.
- فرهنگ سازی: هر رستورانی فرهنگ و ساختار منحصر به خود را دارد. یکی دیگر از وظایف اصلی مدیر منابع انسانی این است که با فرهنگ سازی درست، محیط رستوران را از دیگر رستورانها متمایز کند.
نقش منابع انسانی در صنعت رستوران چیست؟
حقوق و مزایای کارمندان
تعداد و تنوع نیروی کار در صنعت رستوران تا حدی بیشتر از دیگر صنایع است. محاسبه حقوق و دستمزد هریک از نیروها و اطمینان از اینکه اضافه کاری هریک از آنها به شکل درستی محاسبه میشود، یکی از وظایف اصلی منابع انسانی در رستوران است. هرچه تعداد نیروی کار شما بیشتر باشد، رعایت قوانین حقوق و دستمزد و به دنبال آن بیمه و مالیات حقوق، سختتر میشود.
تعیین سیاستها و قوانین رستوران
برای راه اندازی و داشتن یک رستوران موفق، اول از همه باید با قوانین محلی آشنا بوده و تمام موارد را به خوبی رعایت کنید. اما علاوه بر قوانین دولتی، باید ساختار و قوانین منحصر به رستوران خود را نیز تعیین کرده و مهمتر از همه اجرا کنید. مواردی مانند تغییر منو، تغییر لباس، اقلام فصلی، تبلیغات و غیره از جمله وظایف مدیریت منابع انسانی در رستوران است. منابع انسانی در رستوران باید به اطمینان حاصل کند که تمام اعضای تیمهای مختلف، به خوبی در مورد قوانین و سیاستهای رستوران توجیه شدهاند. برقراری ارتباط با مدیران هر تیم و بررسی وضعیت هریک از آنها، تماما به عهده منابع انسانی است. در صورت وجود هرگونه مشکل، این منابع انسانی است که باید پیگیری و اقدامات لازم را انجام دهد.
استخدام و حفظ نیروی کار
استخدام نیروی کار، یکی از وظایف اصلی مدیریت منابع انسانی نه تنها در رستوران بلکه در تمام کسب و کارها است. تعیین شرح وظایف نیروی کار، مصاحبه و حضور در جلسه از جمله اقدامات لازم برای استخدام نیروی جدید است.
آموزش نیروی کار
آموزش نیروهای استخدامی جدید و آموزش مداوم آنها هم یکی دیگر از وظایف مدیریت منابع انسانی در رستوران است. به عنوان مثال، زمانی که آیتم جدیدی به منو اضافه میشود، منابع انسانی باید اطمینان حاصل کند که نیروی کار گواهینامه و آموزشهای لازم را برای سرو این آیتم جدید، دریافت کرده است. گاهی اوقات میتوان این وظایف را به مدیران واگذار کرد، اما به طور معمول، منابع انسانی در تمام آموزشها در صنعت رستوران نقش عمدهای دارد.
مدیریت روابط کارمندان
بررسی و بهبود روابط بین کارمندان، به طور مشخص به عهده منابع انسانی در رستوران است. منابع انسانی باید اطمینان حاصل کند که هریک از نیورها با احترام با یکدیگر ارتباط برقرار میکنند. علاوه بر این، این واحد باید با درایت کامل در شرایط خاص، مشکل به وجود آمده را شناسایی و رفع رجوع کند.
خلاصه مطلب
در این مطلب به تعدادی از مهمترین وظایف مدیریت منابع انسانی در رستوران اشاره شد. افرادی که در رستورانها فعالیت دارند، از نظر شرایط روحی و فیزیکی به دلیل ساعات و حجم کاری بالا، تحت فشار زیادی قرار میگیرند. حضور منابع انسانی در رستوران میتواند به بهترین شکل، مسائل حقوق، روابط بین کارمندان و همچنین آموزش مداوم آنها را به عهده بگیرید. بنابراین اگر به عنوان صاحب رستوران به دنبال راهی جهت رهایی از فشار مدیریت و حل مسائل رستوران هستید، بهتر از یک مدیر منابع انسانی کمک بگیرید.
دیدگاهتان را بنویسید